You are currently viewing Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς αν τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα είναι η κατάλληλη λύση για μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση.

Θα ήταν χρήσιμο αρχικά να δούμε τι πιστεύουν οι ίδιες οι ΜΜΕ. Στη σειρά των κλαδικών ερευνών του eBusiness Watch σε επιχειρήσεις 9 τομέων οικονομικής δραστηριότητας, στο ερώτημα “Ποια τεχνολογία πιστεύουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πως θα επηρεάσει τη δραστηριότητά τους στο μέλλον, και ποια αναμένουν πως θα υιοθετήσουν”, στην πλειονότητά τους αναφέρουν τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις ενός τομέα που κυριαρχείται σε ποσοστό 95% από ΜΜΕ, αυτού των Επιχειρηματικών Υπηρεσιών , με 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις και 13 εκατομμύρια εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τοποθετούν τα VPN στην πρώτη θέση των τεχνολογιών τις οποίες θεωρούν ως τη σημαντικότερη εξέλιξη στον χώρο του η-επιχειρείν και της πληροφορικής. Τα αποτελέσματα είναι παρεμφερή και για τις ΜΜΕ των υπολοίπων τομέων οικονομικής δραστηριότητας. Η έρευνα του eBusiness Watch δείχνει λοιπόν πόσο ήδη οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εκτιμούν τις δυνατότητες των VPN αλλά και το τεράστιο πεδίο που υπάρχει για την περαιτέρω επέκταση της νέας τεχνολογίας.

Συνοπτικά λοιπόν, ποιες ΜΜΕ συμφέρει να επιλέξουν ως λύση την ανάπτυξη ενός Ιδεατού Ιδιωτικού Δικτύου;

  • Όποια μικρή ή μεσαία επιχείρηση διαθέτει δύο ή περισσότερα σημεία παρουσίας κερδίζει σημαντικά σε μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους με την ανάπτυξη ενός VPN. Το Ιδεατό Ιδιωτικό Δίκτυο της παρέχει τόσο πρόσβαση στο Διαδίκτυο όσο και φθηνή ενδοεταιρική επικοινωνία, χωρίς τα έξοδα που απαιτούνται για μισθωμένες γραμμές.
  • Τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα προσφέρουν υψηλότατο βαθμό ασφάλειας στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τη διακίνηση δεδομένων αλλά και την επικοινωνία στελεχών της εταιρίας εκτός γραφείου.
  • Τα VPN δίνουν τη δυνατότητα για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (όπως τηλεφωνία μέσω Internet κ.λπ.) που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση κόστους στη ΜΜΕ, γεγονός που της δίνει σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είτε απέναντι σε άλλες μικρές επιχειρήσεις είτε σε μεγαλύτερες.
  • Είναι εξαιρετικά εύκολο να προσαρμοστεί ένα Ιδεατό Ιδιωτικό Δίκτυο στις συγκεκριμένες ανάγκες και δυνατότητες μιας επιχείρησης. Οι πολλές δυνατότητες δόμησης και υλοποίησης προσφέρουν πληθώρα επιλογών στην επιχείρηση, που μπορεί να επιλέξει τη λύση που της ταιριάζει. Επίσης, η επιχείρηση δεν δεσμεύεται με μακροχρόνια συμβόλαια και μπορεί εύκολα να βρει την πιο οικονομική λύση.